top of page

Mikkilskarfas blogg

Følg med her for oppdateringer fra kennelen:)

Det ble vellykkede paringer både lørdag og søndag, mellom Mosco’s Naana og Lappbergets Jorri! Jorri var like snill og trivelig som forespeilet, og han var en skikkelig godgutt! Veldig høflig og forsiktig med Naana også, hun virket helt «forelsket» med det samme! De lekte sammen i 5 minutter da de møttes på lørdag, før det ble paring med 25 minutters langt heng. Det samme skjedde søndag, men da lekte de lengre og gjorde flere nesten-forsøk før det endelig klaffet. Da hang de i nesten 40 minutter! Heldigvis var været bra og stemningen god;) Storesøsteren min Lena var med på «paringshelgen» og lærte seg et par nye ting om hundeavl;)


Vi bodde på Clarion Hotell Grand i Østersund, hvor de virkelig ønsker hunder velkomne på hotellrommet. Da vi sjekket inn sto det hundeseng og vann/matskåler samt et kjøttbein til Naana klart! Service:)

Hun var flink hotellhund og var helt rolig på rommet mens vi var ute noen turer.


Før vi satte kursen hjem etter vellykket paring i går, besøkte vi Mikkilskarfas Andvari (Varri) og den nye eieren hans som også heter Lena, på Frösön. Det var kjempekoselig, og det virker som begge har det veldig bra!💜


Nå håper vi på noen sorte ulltusser i månedskiftet Jan/feb -19! Dersom Naana er drektig blir termin ca. 63 dager etter eggløsning. Ifølge progesterontesten vi tok på fredag hadde hun EL da, så terminen blir ca. 01.02.2019. Krysser fingrene!


PS: Jorri har en skikkelig røyteperiode nå, det er derfor han ser så »lurvete» ut;)


119 views0 comments

Naana har løpetid og skal parres I Østersund i helga om alt går som planlagt:)

Det er ikke så langt til Østersund, men jeg har bestilt hotell for å slippe stress og flere timer kjøring hver dag. For å treffe best mulig mtp tidspunkt tar jeg ogap progesterontester av hundene... da blir jeg selv roligere også, tror jeg hadde kommet til å reist for tidlig om jeg ikke tok test!

Tirsdag var Naana på dag 9 i løpetiden og jeg valgte å ta en test, da jeg syntes blodet var veldig tynt, lyst og luktet sur fisk (ekkel lukt skal visst være et tegn på at de begynner å bli klare..). Vi må helt til Heimdal Dyreklinikk for å ta progesterontesten som gir oss et resultat i tall, men det går fint. Resultatet da var 7.7, noe som ikke sa oss så mye annet enn at hun var på gang. De anbefalte ny test to dager senere.

Eggløsning skjer når progesteronet er ca.15, og deretter dobler verdien seg hvert døgn. Eggene er klare til befruktning ca. 3 dager etter eggløsning, men sperm lever jo gjerne en stund i tispa og kan vente på at eggene modner.


I dag tok vi test nummer to, og nå er progesteronet på 16.3. Med andre ord har hun eggløsning nå, og det vil passe bra å få til parringer fra lørdag og til senest mandag:)


På Sveberg Dyrehospital sa de at det snart kommer et nytt «multi»- analyseapparat for blodprøver som også analyserer progesteron. Da anslår de at de fleste klinikker skaffer seg utstyret, så man slipper å reise til en av de få klinikkene som i dag har utstyret, eller sende blodprøven til Veterinærhøgskolen. Det blir mer lettvint!


Da blir det tid til familiemiddag i morgen, før jeg og søsteren min reiser på hotellweekend med Naana i Østersund;)


11 views0 comments

Foto: Kevin Borill


Myra har bodd hos en jaktglad nabo siden hun var liten valp, og blitt trent på spor med tanke på elgjakt. Nå er jaktsesongen over, og fôrverten føler at Myra ikke er tilstrekkelig interessert i elg til at han vil fortsette å legge ned arbeid i henne. Dermed ønsker han at jeg skal finne en ny fôrvert/familie til å overta det daglige ansvaret for henne.


Myra er en veldig glad og energisk hund. Hun er født 22.12.2017, altså snart 1 år gammel. Hun er helt frisk og fin:)

Jeg er eier av hunden, og tenker å bruke henne i avl om noen år. Å ha en hund på fôr betyr at dere behandler den som deres egen, men ikke betaler noe for den annet enn daglige utgifter. Det vil si feks mat, veterinær, vaksiner, utstyr og forsikring.

Jeg som eier betaler avlsforsikringen, utstillinger jeg ønsker å ha henne med på, og alt som har med avl og gjøre (relevante helseundersøkelser, utgifter ift parring osv).

Når hunden er ferdig i avl, overskrives eierskapet på hunden til fôrvert.


Myra ønsker seg et hjem hvor hun kan få være litt aktiv. Jeg ønsker at den nye familien/fôrverten til Myra tar henne med på iallfall ett kurs(med positive metoder for innlæring), og gjerne er interessert i å prøve noen hundesporter med henne. Hun er som sagt veldig energisk, og har god spenst og fart. Hun er også stilt ut flere ganger og har fått gode kritikker:)


Kontakt meg for mer informasjon:)

173 views0 comments
bottom of page