top of page

Innehaveren av kennelnavnet "Mikkilskarfa" er meg, Therese Solberg Aas. Jeg er 1990-modell, og har en samboer som heter Geir Johan. Sammen har vi ei datter født i 2021 og en katt som heter Nøste, foruten hundene våre. 

Vi kjøpte vår første Svensk lapphund våren 2013, Oahpalas Geallu, og senere Mosco's Naana i 2015. Nå har vi også Mikkilskarfas Diva av Vintervidda på deleie med Kennel Vintervidda, og tre tisper ute på fôr; Mikkilskarfas Myra, Mikkilskarfas Enya og Mikkilskarfas Fredelige Åse. Jeg har alltid elsket dyr, og spesielt hunder og hester. Nå har hund tatt over, og jeg solgte den siste hesten for flere år siden. 

Motivasjonen for å begynne med avl på Svensk lapphund kom fort, da vi ble mer og mer klar over hvilken herlig rase dette er. Jeg ønsker derfor å bidra til at flere får denne erfaringen, gjennom å skape flere gode individer av rasen. 

Jeg sliter en del med funksjonsnedsettelser på grunn av en medfødt bindevevssykdom som først gjorde seg gjeldende i 20-årene, men heldigvis har jeg en del hjelpemidler som gjør at jeg likevel kan være aktiv med hundene og familien. 

Jeg er utdannet adjunkt/lærer, men er dessverre ikke i arbeid lengre på grunn av sykdommen. Jeg bruker dermed tiden min til å være mamma og husmor både for to og firbente, og ta vare på egen helse ved jevnlig trening og behandling.

Jeg har god tid til å gi valpene herfra den stimuleringen og sosialiseringen de behøver, og håper med det å gi dem de beste forutsetninger for videre positiv utvikling til gode voksenhunder.

bottom of page