top of page

Sånn er den svenske lapphunden

Fritt oversatt utdrag fra tekst på SLKs hjemmeside, les hele teksten(på svensk) ved å trykke på linken lengre ned på siden:)
 

Man kan si at den svenske lapphunden er en allsidig familiehund i "luksusforpakning", forutenom at den er robust, frisk og sunn, er den også veldig vakker. Den svarte, glinsende pelsen behøver lite stell, og en gjennombørsting en gang i måneden samt ved røyting bruker å holde. Til og med uten vasking lukter ikke svensk lapphund typisk "hund", og pelsen holder seg ren, fin og luktfri selv ved minimalt pelsstell.

Svensk lapphund er en herlig selskapshund da den er sosial, lettlært og aktiv. En av lapphundens beste egenskaper er dens evne til å koble av. Den har en tydelig "av- og på knapp", som gjør at den er rolig innendørs og når det ikke hender noe spesielt, men full av energi når den jobber, f.eks. går tur, trener, leker osv. 

 

Dette gjør at den passer utmerket som en ren selskapshund i den litt mer aktive familien. Siden den er robust, sosial og leken til og med opp i høy alder bruker den å bli barnas beste venn. De er kjærlige og foretrekker å være nær familien sin, det er ikke uten grunn at svenskene på spøk ofte kaller den "Svensk klapphund"! (Klapp= fang, altså at SL liker å sitte i fanget;) ).

Foto: Merethe Sundt Rotmo

Her finner du den fullstendige teksten om rasen: www.slk.nu

Her finner du rasestandarden og RAS-dokument: Norsk Lapphundklubb

bottom of page