top of page

Oahpalas Geallu

N SE EE UCH NJV-13 EEV-17 LVV-17 Oahpalas Geallu

(C.I.B. og NORD UCH etter bekreftelse)

Kallenavn: Gelli

Kjønn: Tispe

Født: 14.01.2013

Kvaliteter: Stabilt lynne, modig, kraftig benstamme, tett pels, ganske korrekt bygd, vakkert hode, tydelig "av-og-på knapp", avbalansert.

Negativt: Noe trang benføring bak, og kunne hatt bedre bakbensvinkler. Kunne hatt mer dekkpels.

Talenter: Elsker å vise seg i utstillingsringen og stille seg opp, jobber villig for godbit, har en god spornese, tar nye utfordringer som f.eks. agilityhinder lett(men har ikke farten!)

Kull:

06.07.2019: Med Rillo av Vintervidda

Resultatet ble to valper, men komplikasjoner under fødselen medførte keisersnitt og kun tispevalpen kunne reddes. Hannvalpen døde dessverre. Tispa er Mikkilskarfas Diva av Vintervidda (deleie med Kennel Vintervidda).

21.02.2016:  Med Zingo(SE35329/2014) som resulterte i Mikkilskarfas Andvari og Mikkilskarfas Aurboda 

Oahpalas Geallu, Multichampion, Kennel Mikkilskarfa, European Dog Show Lillestrøm, Hundeutstilling, Svensk Lapphund, Gelli

Bakgrunn:

Oahpalas Geallu, eller Gelli som hun kalles til daglig, kommer fra Oahpalas kennel, som drives av Mette Guttormsen i Kirkenes. Det var ganske tilfeldig at vi hadde bestemt oss for rasen Svensk Lapphund vinteren 2013, og flaks at Mette hadde spart denne tispevalpen. Hun hadde vel mest lyst til å beholde henne selv, men da det ikke gikk var vi veldig heldige som fikk kjøpe henne!

Gelli traff oss rett i hjertet, og ikke lenge etterpå var vi i gang med utstillinger, agilitykurs, sporkurs m.m. Gelli viste talenter innen alt vi prøvde, men matmors varierende helse har foreløpig satt stoppere for utfoldelsen av skikkelige hundesporter. Utstillinger har vi deltatt på flere av, og Gelli har gjort det bra. Sjekk ellers ut "DogWeb".

Gelli har også gjennomgått Mentalbeskrivelse Hund/MH, og det resultatet finner du her.

Våre gode erfaringer med Gelli gjorde at vi sommeren 2015 gikk til anskaffelse av enda ei tispe, Mosco's Naana, og begynte å tenke på avl. 

Gelli har hatt to kull, og er nå pensjonert som avlshund.

bottom of page