© 2017 Kennel Mikkilskarfa

Oahpalas Geallu

N SE EE UCH NJV-13 EEV-17 LVV-17 Oahpalas Geallu

(C.I.B. og NORD UCH etter bekreftelse)

Kallenavn: Gelli

Kjønn: Tispe

Født: 14.01.2013

Kvaliteter: Stabilt lynne, modig, kraftig benstamme, tett pels, ganske korrekt bygd, vakkert hode, tydelig "av-og-på knapp", avbalansert.

Negativt: Litt trang i bakbensbevegesene, litt for myk pels, litt primadonna;)

Talenter: Elsker å vise seg i utstillingsringen og stille seg opp, jobber villig for godbit, har en god spornese, tar nye utfordringer som f.eks. agilityhinder lett(men har ikke farten!)

Kull: Ett kull med Zingo(SE35329/2014) som resulterte i Mikkilskarfas Andvari og Mikkilskarfas Aurboda (2016)

Planlegger kull i 2019.

Bakgrunn:

Oahpalas Geallu, eller Gelli som hun kalles til daglig, kommer fra kennelen til Mette Guttormsen i Kirkenes. Det var ganske tilfeldig at vi hadde bestemt oss for rasen Svensk Lapphund vinteren 2013, og flaks at Mette hadde spart denne tispevalpen. Hun hadde vel mest lyst til å beholde henne selv, men da det ikke gikk var vi veldig heldige som fikk kjøpe henne!

Gelli traff oss rett i hjertet, og ikke lenge etterpå var vi i gang med utstillinger, agilitykurs, sporkurs m.m. Gelli viste talenter innen alt vi prøvde, men matmors varierende helse har foreløpig satt stoppere for utfoldelsen av skikkelige hundesporter. Utstillinger har vi deltatt på flere av, og Gelli gjør det stort sett bra. Resultater og noen kritikker kan leses her! Sjekk ellers ut "DogWeb".

Gelli har også gjennomgått Mentalbeskrivelse Hund/MH, og det resultatet finner du her.

Våre gode erfaringer med Gelli gjorde at vi sommeren 2015 gikk til anskaffelse av enda ei tispe, Naana, og begynte å tenke på avl. Vinteren 2016 ble Gelli mor for første gang, og nå planlegger vi nytt kull på henne i løpet av 2019. Følg med under siden "Kull"!