Kurs og tester

Diverse kurs og tester jeg og hundene har gjennomgått

NKKs oppdretterskole

Høsten 2016 gjennomførte jeg Oppdretterskolen del 1 og høsten 2017 tok jeg del 2. Kursene består av intensiv teori og noen oppgaver, for oss oppdrettere som har meldt oss på, og er veldig lærerikt! Kursene varer ca 16 timer hver, og er vel verd pengene. Dyktige foredragsholdere fra NKK, og godt arrangert.

MH test, Selbu 10.09.17

- Naana og Gelli

En fuktig søndag i september hadde vi fått plass på mentalbeskrivelse hund(MH) i Selbu. Jeg har aldri vært på MH, og synes det var en interessant og spennende opplevelse, både når jeg var observatør på andres hunder, og når jeg gikk testen med mine egne. Det var noe langdrygt for min del, med mye ståing og gåing, men det var verd det selv om jeg ble noe sliten;)

 

Noen forstyrrelsesmomenter må man vel regne med... den ene var at en hannhund hadde markert meget hyppig gjennom hele løypa, som mange hunder lot seg forstyrre av, den andre var selvforskyldt ved at Gelli satt i bilen(som var parkert forholdsvis nært løypa...) og var fornærmet over at Naana fikk ut først, og gav jevnlige uttrykk for det(vanligvis er hun helt stille i bil) mens jeg gikk med Naana... Når Naana bjeffet på kjeledressen feks, svarte jo Gelli "bekreftende" til Naana fra bilen, og kanskje forsterket det Naanas reaksjon på momentet. Lite kunne jeg gjøre med Gelli mens jeg var i løypa med Naana.

 

Det gikk likevel greit, Naana viste seg kanskje litt mer forsiktig enn hva man forventer av rasen, mens Gelli var stabil og tøff i alle situasjoner og imponerte dommeren, bortsett fra på skudd hvor både hun og Naana var skuddberørte, men ikke skuddredde. 

Her finner dere skjemaene til Gelli og Naana, trykk for å se de større!