Aktiviteter og bilder fra dagliglivet

Mesteparten av tiden er hundene bare sammen med samboeren min og meg, i det daglige livet vårt. De slapper av i fanget eller under sofaen mens vi ser på TV, går løse ute på gårdsplassen mens jeg gjør husarbeid, leker og sover på plenen mens vi jobber ute, eller de kan sitte på i traktoren.

Når vi skal bort, er de enten med og slapper av i bilen, i hundegården, eller slapper av inne i huset. 

I hverdagen blir det mest korte turer rundt gården, men i helgene blir det ofte noen lengre turer, gjerne med samboern, svigerfamilien eller venner som skal på tur og ønsker en pels-kompis med seg. Det er så kjekt og kunne låne de bort til "hvem som helst" (vi kjenner de selvsagt), siden hundene er så hengivne og lette å ha med å gjøre.

Men av og til er det jo gøy både for to og firbente å finne på noe ekstra. Hundene er er veldig lettlærte og kontaktsøkende, og de lærer ting utrolig fort når jeg går inn for å lære de noe. De elsker godbiter, men det fungerer å belønne de med leker også. 

Gelli har i sin ungdom vært på flere kurs, både agility, smeller, sporkurs og rallylydighet. Hun kunne nok kommet langt innen nesearbeid og rallylydighet, men agility har hun ikke helt farten for;) 

Naana kom i hus rett før jeg fikk en dårlig helsemessig periode, og hun har dessverre ikke fått prøvd seg i så mye som jeg skulle ønsket. Vi har likevel fått deltatt på kurs i rallylydighet, noe Naana så ut til å like. Ellers tror jeg hun hadde egnet seg svært godt til agility, da hun har god fart og mye spenst!

Av og til på ring/utstillingstreninger noen ganger før utstilling, dersom det er lenge siden sist. Det er jo flott å trene sammen med andre hunder.

Fra 2019 har jeg inngått oppdretteravtale med Oslo Hundeskole, og jeg har hatt med Pip på valpekurs hos dem. Det var en god opplevelse, og jeg vil fortsette å ta med hundene mine på kurs hos dem fremover. Jeg anbefaler også alle mine valpekjøpere å gå valpekurs hos Oslo Hundeskole, de har avdelinger i hele landet:) Som en del av avtalen, får alle valpekjøpere fra Kennel Mikkilskarfa 10% avslag på kursavgiften.

Fra