© 2017 Kennel Mikkilskarfa

Aktiviteter og bilder fra dagliglivet

*Sjekk bloggen for oppdaterte hendelser*

Mesteparten av tiden er hundene bare sammen med samboeren min og meg, i det daglige livet vårt. De slapper av i fanget eller under sofaen mens vi ser på TV, går løse ute på gårdsplassen mens jeg gjør husarbeid (hver av de måtte fylle 2 år og ca 3 mndr før de begynte å bli "trygge" å ha løse alene ute!), er med på gården vi har kjøpt og leker og sover på plenen der mens samboeren snekrer, eller de kan sitte på i traktoren. Når vi skal bort, er de enten med og slapper av i bilen, gnager viltbein i hundegården, eller slapper av inne i huset. Vi går ikke så mange turer med dem i hverdagen, ettersom de springer så mye løst på tunet, men spesielt i helgene blir det ofte noen lengre turer, enten med sambo/svigerfamilie, eller venner som skal på tur og ønsker en pels-kompis med seg;) Det er så kjekt og kunne låne de bort til "hvem som helst"(vi kjenner de selvsagt), siden hundene er så hengivne og lette å ha med å gjøre.

Men av og til er det jo gøy både for to og firbente å finne på noe ekstra. Damene er er veldig lettlærte og kontaktsøende, så de lærer ting utrolig fort når jeg går inn for å lære de noe. De elsker godbiter, men det går an å belønne de med leker også. 

Gelli har i sin ungdom vært på flere kurs, både agility, smeller, sporkurs og rallylydighet. Hun kunne nok kommet langt innen nesearbeid og kanskje rally, men agility har hun ikke heeelt farten for tror jeg;) 

Naana kom i hus rett før jeg fikk en dårlig helsemessig periode, og hun har dessverre ikke fått prøvd seg i så mye som jeg skulle ønsket. Nå er jeg bedre, og vi er derfor i gang med rallylydighetskurs. Naana er utrolig fokusert når vi jobber, så jeg er spent på hvordan det blir;) 

Ellers er vi på ring/utstillingstreninger noen ganger før utstilling, dersom det er lenge siden sist.. Men madamene er såpass rutinert på det, så det føles ikke så veldig nødvendig. Men det er jo flott å trene sammen med andre hunder noen ganger, så det har absolutt en verdi uansett!

Unghunden Mikkilskarfas Myra (bor hos fôrvert) behøver ringtrening, så vi skal nok komme oss avgårde igjen:)