top of page

Naana nærmer seg parringsklar!

Naana har løpetid og skal parres I Østersund i helga om alt går som planlagt:)

Det er ikke så langt til Østersund, men jeg har bestilt hotell for å slippe stress og flere timer kjøring hver dag. For å treffe best mulig mtp tidspunkt tar jeg ogap progesterontester av hundene... da blir jeg selv roligere også, tror jeg hadde kommet til å reist for tidlig om jeg ikke tok test!

Tirsdag var Naana på dag 9 i løpetiden og jeg valgte å ta en test, da jeg syntes blodet var veldig tynt, lyst og luktet sur fisk (ekkel lukt skal visst være et tegn på at de begynner å bli klare..). Vi må helt til Heimdal Dyreklinikk for å ta progesterontesten som gir oss et resultat i tall, men det går fint. Resultatet da var 7.7, noe som ikke sa oss så mye annet enn at hun var på gang. De anbefalte ny test to dager senere.

Eggløsning skjer når progesteronet er ca.15, og deretter dobler verdien seg hvert døgn. Eggene er klare til befruktning ca. 3 dager etter eggløsning, men sperm lever jo gjerne en stund i tispa og kan vente på at eggene modner.


I dag tok vi test nummer to, og nå er progesteronet på 16.3. Med andre ord har hun eggløsning nå, og det vil passe bra å få til parringer fra lørdag og til senest mandag:)


På Sveberg Dyrehospital sa de at det snart kommer et nytt «multi»- analyseapparat for blodprøver som også analyserer progesteron. Da anslår de at de fleste klinikker skaffer seg utstyret, så man slipper å reise til en av de få klinikkene som i dag har utstyret, eller sende blodprøven til Veterinærhøgskolen. Det blir mer lettvint!


Da blir det tid til familiemiddag i morgen, før jeg og søsteren min reiser på hotellweekend med Naana i Østersund;)


12 views0 comments

Recent Posts

See All

留言


bottom of page