Oppdatert 01.01.18

Mosco's Naana + Sidmarkens Hurtiga Herbert

Paringsdato: 22. og 23. oktober 2017

Ultralyd gjennomført 16.11.2017

Født: 22.12.2017

 

01.01.2018

Godt nyttår!

Valpene til Naana og Nalle ble født bittelille juleaften, mellom klokken 14.45 og 15.45! En kjemperask og lett fødsel, Naana var så dyktig!

Det ble født 7 valper, 4 tisper og 3 hannhunder. Dessverre hadde den ene tispa ganespalte og måtte avlives, så nå er det 3 av hvert kjønn. Alle valpene er borttinget, men jeg ser muligens etter fôrverter til ei tispe jeg skal beholde selv;)

Sidmarkens Hurtiga Herbert

 "Nalle"

Endelig blir det kull igjen på kennel Mikkilskarfa!

Litt om hannhunden:

Født: 23.02.2015

Høyde: 51.5 cm

Bosted: Nordmaling(sør for Umeå), Sverige.

Eier: Samuel Wigerthsson

Sidmarkens Hurtiga Herbert, Nalle til daglig, er en veldig trivelig og snill hannhund. Han er energisk, men slapper samtidig godt av inne- tydelig av og på knapp, slik rasen skal ha:)

Nalle bodde hos meg i en drøy uke i forbindelse med paringen, dermed rakk jeg å bli litt kjent med han. Han hadde ingen problemer med å bo hos fremmede, og innfant seg raskt med rutinene her. Nalle har aldri vært utstilt da eieren har han som familiehund, men det er trolig at han vil bli stilt ut i 2018. Såvidt jeg kan se har han ingen store feil, men han har kvaliteter både i mentalitet og eksteriør som jeg ønsker å videreføre i min avl. 

Nalle er noe "smal" i kroppen, men han er heller ikke ferdig utviklet. Han er en stor/høy hannhund, og han behøver nok litt mer tid før han kommer fullstendig til sin rett og fyller seg ut. Da han var her var han nesten helt fri for underull, men han hadde jammen meg en del pels likevel;)

Mentalt liker jeg Nalle svært godt. Han viste ikke én eneste småsur tone mens han var her, og viste heller ingen tegn på å være skvetten eller redd på noen måte. Han var en rolig og avbalansert type helt til løpetiden tok seg opp, men der er han unnskyldt. Han er jo tross alt hannhund!

Han er en pratsom type, ikke bare med bjeffing altså. Han lager masse godlyder når han får kos! Riktignok satt bjeffet hans ganske løst mens han var her, men han kunne fint stå ute i line i lengre tid uten å bjeffe eller klage. 

Det blir veldig spennende å se hva slags avkom han og Naana gir! Jeg håper det blir et energisk og lærevillig kull, hvor valpene arver det beste fra begge foreldrene... I motsatt fall, tror jeg ikke resultatet blir så aller verst uansett;)

Les om Mosco's Naana her

 
Torsdag 16.11, dag 25 i drektigheten:

Ultralyden viste at Naana har mange fostre! Hurra!

Da blir det mange små julegaver på Kennel Mikkilskarfa, termin er ca på juleaften:)

Veterinæren så minst 6 fostre, kanskje 8.

Det er enda tidlig, og fostre kan resorberes inntil halvgått drektighet uten at vi merker noe, men krysser fingrene for at det går bra videre også;)

 
Torsdag 07.12.17
Nå er Naana på dag 46, og har litt over 2 uker igjen til termin! Tiden går fryktelig fort.
Jeg har funnet frem valpekassa, og begynt å vaske hundetepper og håndklær.
Om en ukes tid tenker jeg å booke tid til røntgen av magen til Naana, for å se hvor mange lakristroll vi kan vente oss til jul! Det blir spennende.
Jeg har den siste uka vært skikkelig skeptisk til om Naana faktisk var drektig fortsatt, da jeg syntes magen uteble! Men nå, det siste døgnet er det plutselig veldig tydelig at noe gror der inne. 
Naana er jo så smal til valig, nå er hun nesten 10 cm større enn Gelli rundt magen!
Her er noen nye bilder fra dag 44-46.